Voor 16:00 besteld = vandaag verzonden - Gratis verzending

Welke games kan je op je PS5 spelen?

Een nieuwe console om op te spelen is natuurlijk altijd interessant. Zeker ook omdat dit niet alleen de bekende games met zich mee zal brengen. Juist de komst van veel nieuwe games maakt het interessant om ermee aan de slag te willen gaan. Wat je precies mag verwachten, blijft natuurlijk de vraag, dat weet je pas echt wanneer de lancering van elke nieuwe game daar is. Wel is het zo dat er al het nodige duidelijk is over wat er komen gaat. Het is dus ook leuk om eens te bekijken welke games zullen verschijnen.

 

Een zekerheid voor PS5


Hoewel het dus nog even afwachten is wat er precies gaat gebeuren, kan je van sommige zaken al zeggen dat ze er gaan komen. Een goed voorbeeld hiervan is Godfall. Dit is een game die eigenlijk gewoon al bevestigd is voor PlayStation. Het is bovendien een exclusieve game, dus alleen PS-spelers kunnen deze spelen. Het is een RPG. De liefhebbers van de fantasygames zullen zich hierbij thuis voelen. Het is ook leuk om te zien dat er al beelden naar buiten komen. Zo kan je dus al zien wat je van de nieuwe game op de nieuwe console mag verwachten.

 

Games met vraagtekens


Hoewel Godfall dus een zekerheid lijkt, is er eigenlijk nog niet zo heel veel bekend over wat er komen gaat. Wel wordt er al veel gesproken over games die op de PlayStation hun opwachting gaan maken. Zo wordt gezegd door bronnen dat The Last of USL Part 2 in ieder geval op het platform te vinden zal zijn. Zoals ook The Elder Scrolls 6 naar de console komt. Dit is echter allemaal wel met vraagtekens omgeven. Of het echt zo zal zijn, is namelijk niet bevestigd. Zelfs al zijn de bronnen doorgaans goed betrouwbaar te noemen. Dit geldt ook voor games als Ghost of Tsushima en Death Stranding, waar geruchten over gingen. 


 

Een stille hint


Er is ook door verschillende ontwikkelaars gesproken over de eigen toekomst. Zo wil ontwikkelaar CD Projekt Red zich vooral richten op de nieuwe consoles en daar games voor maken. Een goed voorbeeld daarvan is Cyberpunk 2077, waarvan het al gezegd heeft dat het voor de nieuwe platforms zal zijn. De slimme lezer snapt dan eigenlijk al dat daar onder andere de PlayStation 5 mee bedoeld wordt. De kans dat je deze game er kunt gaan spelen, lijkt dus wel heel groot te zijn. Ook het feit dat Gran Turismo minder geüpdatet wordt op andere consoles, wordt door velen als een hint gezien.

 

Je oude games meenemen


Tot slot lijkt het er ook op dat Sony de klacht van de spelers gehoord heeft en het beter gaat mogelijk maken om je digitale bibliotheek aan spellen te bewaren. De games die je nu dus al in je bezit hebt voor bijvoorbeeld PS4, zullen dan ook gemakkelijker op een goede wijze op de nieuwe PlayStation console te spelen zijn. Dat is dus een goede start wanneer je hem net in bezit hebt gekregen.