Voor 16:00 besteld = vandaag verzonden - Gratis verzending

Tijdloze vernieuwingen in de PlayStation

Met een nieuwe PlayStation komen ook altijd een aantal vernieuwingen. Het lijkt er echter op dat een aantal zaken die nu de console bereikt hebben ook in de opvolgers nog een plek zullen hebben. De ontwikkelaars van het nieuwe platform van Sony hebben het idee om met de PS5 een stuk langer te doen dan met de voorgaande modellen van de console. Dit is te danken aan een aantal belangrijke vernieuwingen dat erin is opgenomen. Zelf omschrijft het bedrijf het als een manier om de console toekomstbestendig te maken. 

 

De verbeterde controller


Het meest in het oog springt de vernieuwde controller. De naam hiervan leidt nog wel tot enig debat. Sommigen stellen dat dit de DualShock 5 wordt, terwijl anderen zeggen dat de officiële naam DualSense wordt. In alle gevallen is het zo dat er met belangrijke vernieuwingen wordt gewerkt. Een goed voorbeeld is de haptische feedback in plaats van de bekende trilfunctie die altijd in de controllers te vinden was. Ook de adaptieve triggers die zelf in te stellen zijn spelen een belangrijke rol. Met deze ontwikkelingen wordt de spelervaring in grote mate vernieuwd. Je zal nog meer één met de game worden.

 

Gericht op de content


Omdat er bij de ontwikkeling van de PlayStation nog meer is uitgegaan van de content die Sony wil bieden, is de console zelf ook flink veranderd. Zo is het binnenwerk voorzien van de nieuwste technologie. Dit is belangrijk want daarmee is de snelheid sterk verbeterd. De ongekende snelheid maakt het mogelijk om de ervaringen van de gamers nog meer levensecht te maken. Het werkt dan ook alleen maar met ontwikkelaars die games kunnen bieden die met deze techniek kunnen omgaan. De games moeten over een langere periode plezier bieden aan de spelers. 


Veranderingen in de vorm


Het is ook nu al duidelijk dat de PlayStation flink van vorm zal veranderen. Hoewel er nog niet veel over gezegd kan worden, is wel al uit patenten af te lezen dat er voor een geheel nieuwe vorm gekozen wordt. Het is dan ook voor discussie geweest onder kenners en liefhebbers hoe dit zich in de praktijk zal vertalen. Ook is het interessant om te zien hoe dit de spelervaring van de spelers zal bevorderen wanneer het eenmaal zo ver is. De schetsen die uitlekten, komen volgens bronnen heel dicht in de buurt van het uiteindelijke eindproduct.


 

Geheimhouding van de fabrikant


Veel is nog gebaseerd op speculatie. Dat komt omdat Sony natuurlijk zo lang als mogelijk geheim wil houden hoe de PlayStation 5 er uiteindelijk uit komt te zien en wat er allemaal mee mogelijk is. Dat er een duidelijke trendbreuk met de eerdere generaties van de PS komt, dat lijkt echter nu al wel duidelijk. Ook in de komende periode zal daar meer over duidelijk worden. Het zal vooral interessant worden om te zien hoe dit de koers van de wereld van gaming gaat veranderen. Dit is Sony immers al eerder geluk met eerdere modellen van de PlayStation en dat zal het nu weer willen.