Voor 16:00 besteld = vandaag verzonden - Gratis verzending

Het customizen van een PlayStation controller

Wat is er nu leuker dan met een persoonlijke controller spelen? Niet alleen gaat het dan om je eigen controller bij jouw console die lekker in de hand ligt. Het gaat ook echt om een persoonlijk ontwerp dat past bij wie jij bent en hoe jij speelt. Het is dus zeker ook interessant om te weten hoe je een PlayStation controller kunt customizen. Er zijn veel mogelijkheden op dit gebied, zodat je er echt zeker van kunt zijn, dat jij een eigen controller hebt die uniek is in zijn soort en nergens te vinden zal zijn.

 


Een goede skin als basis

Het customizen van een PlayStation controller begint over het algemeen met een goede skin. Dit is de behuizing van de controller. De saaie standaardkleur vervangen door iets wat veel beter bij je past is natuurlijk wel heel interessant. Zeker ook omdat de mogelijkheden op dit gebied eindeloos zijn. Je kiest bijvoorbeeld niet alleen een kleur, denk aan blauw, rood, of minder doorsneekleuren, maar denk dan ook aan de tint van de kleur. Zo zijn er dus talloze verschillende soorten blauw en rood. Daarmee leg je een goede basis voor je eigen uniek ontworpen controller.

 

Werken aan de details

Een skin in een eigen kleur is leuk, maar dit is natuurlijk pas het begin. Nu wil je ook echt de nodige details uitwerken om het helemaal mooi te maken. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de pookjes en de knoppen. Ook op dit vlak is er voldoende keuze. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een contrast. Een rode behuizing met gele pookjes en buttons kan bijvoorbeeld een hele aantrekkelijke optie zijn. Dit maakt de controller wel heel anders dan de originele vorm met de zwarte kleur. Ook hier geldt dat eigenlijk alles mogelijk is met de controller.

 

Extra mogelijkheden toevoegen

In sommige gevallen is het ook mogelijk om de PlayStation controller zo te customizen dat je er net iets meer mee kunt. Vooral de doorgewinterde gamers, of zelfs de echte profs, kiezen hiervoor. Wie in de wereld van de eSports actief is, weet welke waarde de mogelijkheden van de speciale buttons kunnen hebben om een nog betere game-ervaring te hebben. Het zijn dit soort zaken die het verschil tussen winst en verlies kunnen maken. Ben je echter iemand die vooral voor het plezier speelt? Dan is het al leuk om met de customkleuren aan de slag te gaan.

 

De mogelijkheden per console

Het is goed om te weten dat de mogelijkheden vooral geschikt zijn voor de PlayStation 4. Omdat deze console al wat langer op de markt is, is het ook zo dat er veel meer opties zijn om deze op een geschikte manier te customizen. Met de komst van de PlayStation 5 komen er ook nieuwe mogelijkheden om te customizen. Dat komt onder andere doordat de controller ook gaat veranderen. Zo gaat er voortaan gewerkt worden met twee kleuren. Dit is juist voor het maken van een eigen uniek ontwerp natuurlijk wel heel interessant om te gaan verkennen.