Voor 16:00 besteld = vandaag verzonden - Gratis verzending

De nieuwe PlayStation 5

Er is inmiddels al veel bekend over de nieuwe PlayStation 5. De echte fans kunnen natuurlijk ook niet wachten tot de PS5 te krijgen is en deze aangesloten kan worden. Zeker niet nu heel veel specificaties en features al zijn uitgelekt. Dat een aantal zaken blijven, is in ieder geval een goede zaak. Zo lijkt het erop dat naast de PS5 ook de PS5 Pro op de markt komt, zoals eerder al bij de voorgaande editie van de console werd gedaan. Deze Pro moet nog krachtiger worden. Al zal de PlayStation 5 zelf ook al veel te bieden hebben.

 

Wat mag je verwachten?

Met de PlayStation 5 gaat Sony op een aantal vlakken een nieuwe weg inslaan. In de eerste plaats vervangt het de vorm van de console, maar ook van de controllers. Hoe de precieze vorm eruit komt te zien, is nog niet bekend, maar aan de hand van een patentaanvraag circuleren online wel verschillende modellen van het nieuwe ontwerp die door liefhebbers zijn gemaakt. Of dit dicht in de buurt van het daadwerkelijke ontwerp komt, zal duidelijk worden bij de lancering. Dat het anders wordt dan voorgaande modellen, is echter wel duidelijk. Dit geldt ook voor de controllers die nieuwe features, kleuren en vormen krijgen.

 

Flink krachtige console

Zoals gezegd is de PlayStation 5 van nature al flink krachtig. Het is de bedoeling dat je in 4k kunt spelen met een refreshsnelheid van 120 frames per seconde. Dat komt doordat voor de architectuur en het binnenwerk gekozen is voor de nieuwste technieken die op de markt zijn. Ook het werkgeheugen wordt weer iets groter. Dat maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om 3D-geluid te ondersteunen. Al deze ontwikkelingen laten de games weer iets echter lijken waardoor de beleving dus ook weer iets groter wordt. Er is vooral ook veel aandacht geweest bij de fabrikant om de maximale snelheid weer iets verder te verhogen.

 

Meer ondersteuning in games

Een gerucht dat sterk circuleert is dat Sony de spelers nog meer tegemoet wil komen in het spelen van de games. Wie in game vast komt te zitten, hoeft niet langer in externe bronnen op zoek naar informatie. Wie bijvoorbeeld tutorials leest, of kijkt op YouTube, moet eerst de game pauzeren of verlaten.. Dit hoeft op de PlayStation 5 niet meer. De fabrikant wil een Assist bieden die je kunt inschakelen wanneer je op een sticking point komt te zitten. Zo kan je aanwijzingen krijgen en de game voortzetten.

 

Je spellen behouden

Het lijkt erop dat de grootste klacht van de fans ook aangepakt wordt. De backwards compatbility die niet goed verzorgd was voor de PS4, is mogelijk een stuk beter voor de PS5. Dat betekent dus dat je gehele collectie aan digitale games die je voor oude consoles hebt niet verloren hoeft te gaan. Je kunt ze gewoon meenemen naar je nieuwe PlayStation. Wanneer dit precies mogelijk wordt, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de console rond €500,- moet gaan kosten. Zo kan je dus voor een goede prijs gaan spelen.